Livraison gratuite à partir de 75€
LIVRAISON GRATUITE DANS L'UN DE NOS MAGASINS

NEWSFLASH

Ontdek hier de meest recente persartikelen
Filou & Friends

2 mei 2023

Circulair en duurzaam ondernemen bij kinderkledingmerk Filou & Friends.


Bron: iedereencirculair.be

Al meer dan dertig jaar maakt en verkoopt Filou & Friends kleren voor kinderen van nul tot tien jaar. “Voor elk ontwerp gaan we voor niets minder dan ASAP: As Sustainable As Possible”, zegt CEO Rudi Maes. “Dat gaat bij ons hand in hand met comfort, eerlijkheid en betaalbaarheid. Met onze circulaire initiatieven gaan we nog een stap verder. Als producent van kinderkleding willen we mee onze verantwoordelijkheid opnemen om ervoor te zorgen dat kinderen kunnen opgroeien op een gezonde planeet.”


Lees het volledige artikel

Filou & Friends


18 april 2023


Vijf jaar Filou & Friends, 36 jaar kinderkleding: Els viert carrière tijdens feestweekend


Bron: made-in.be

ZOTTEGEM – Van haar eigen multimerkenwinkel tot een Filou & Friends-flagshipstore. Al 36 jaar verkoopt Els Van Audenhove kinderkleding en dat viert ze in het weekend van 21 en 22 april in haar winkel in Zottegem. Haar klanten krijgen er tijdens de festiviteiten een waardebon van 10 euro om mee te kunnen vieren.


Lees het volledige artikel

Filou & Friends


18 april 2023


Mechelse vestiging van kinderkledingwinkel Filou & Friends viert tienjarig bestaan


Bron: made-in.be

MECHELEN – Kinderkledingwinkel Filou & Friends zwierde 10 jaar geleden zijn deuren open op de Ijzerenleen. Sindsdien is de handelszaak niet meer weg te denken uit het Mechelse straatbeeld. De retailer viert zijn jubileum twee dagen lang en dat op vrijdag 21 en zaterdag 22 april. Klanten kunnen tijdens het verjaardagsweekend een bon afhalen ter waarde van tien euro.


Lees het volledige artikel

Filou & Friends


5 februari 2023


Een tweede leven voor Filou


Bron: Flair.be

Begin vorig jaar konden ouders oude kledij van Filou & Friends binnenbrengen in verschillende winkels over heel Vlaanderen. In slechts enkele maanden tijd werden zo 9925 (!) stuks ingezameld. Al snel kwam tijdens deze take-backevents de vraag van klanten waar en wanneer de ingezamelde stuks te koop zouden aangeboden worden. Als antwoord lanceerde Filou & Friends het tweedehandsmerk Filou Forever.


Lees het volledige artikel

Filou & Friends


10 januari 2023


Kindermerk Filou & Friends verkoopt nu ook tweedehandskledij: "Kinderen groeien snel uit hun kleding dus de ideale oplossing"


Bron: Radio2

Tweedehandskleding is populairder dan ooit. Je hebt al gespecialiseerde winkels. Maar steeds meer 'gewone' kledingwinkels springen ook op de kar. Het Belgisch kindermerk Filou & Friends biedt nu ook tweehandskleding aan. "Klanten kunnen de kleding binnenbrengen en in ruil krijgen ze punten die ze kunnen spenderen in de winkel. Zo proberen we circulairder te werken", zegt CEO Rudi Maes.

Filou & Friends

28 november 2022

Filou & Friends lanceert tweedehands aanbod nu ook online


Bron: FashionUnited

Modemerk Filou & Friends rolt het tweedehands aanbod nu ook online uit onder de naam ‘Filou Forever’, zo blijkt op de website van het merk.


Lees het volledige artikel

29 augustus 2022 

Waarom deze recycleerbare kinderjeans een lagere ecologische voetafdruk heeft


Bron: Radio 2 


Om een klassieke jeansbroek voor volwassenen te maken is er zo’n 7.000 liter water nodig. Daarnaast worden ook nog ammoniak, chloor en microplastics gebruikt om de jeans te kleuren. “Dat moet anders,” vindt het Belgisch denimlabel HNST en het Belgisch kinderkledingmerk Filou & Friends. Samen ontwierpen ze nu een kinderjeans die op een ‘propere’ manier gemaakt is. 


Lees het volledige artikel

24 augustus 2022

Filou & Friends en HNST lanceren kinder jeanscollectie


Bron: FashionUnited

Belgische merken Filou & Friends en HNST hebben de handen ineen geslagen, zo is te lezen in een persbericht. De twee lanceren een duurzame en circulaire kinderjeanscollectie. De collectie bevat diverse kledingstukken die gemaakt zijn van oude denim en hernieuwbare materialen. Alle items zijn op hun beurt volledig recycleerbaar en zijn daarnaast unisex. De collectie bevat jeansbroeken, een jeanshemd en jasje, jeanssalopettes en een jeanshoedje. De collectie is vanaf 26 augustus te koop bij Filou & Friends.

Lees het volledige artikel

14 juli 2022 

De circulaire shift van familiebedrijf Filou & Friends: "Voor ons is dit de meest logische en ook enige keuze" 


Bron: Bloovi 

 Al 34 jaar lang is het Belgische kinderkledingmerk Filou & Friends een gevestigde waarde. En hoewel het bezielers Rudi (57) en zoon Emile Maes (28) steeds voor de wind ging, stopten ze eind 2019 met B2B verkoop om kort daarna, vlak voor het uitbreken van de pandemie, radicaal van koers te veranderen en tegen de stroom in te zwemmen met een uitgesproken circulaire strategie. “We willen het goed doen door het goeie te doen."


 Lees het volledige artikel

29 juni 2022

Filou & Friends: 'We werkten al circulair zonder het zo te noemen'


Bron: Trends

Drie decennia lang verkocht het kinderkledingmerk Filou & Friends aan multimerkenboetieks. Nu heeft het enkel nog eigen winkels en zet het volop in op een duurzame transitie. "Het is onze droom om van lineair naar circulair te gaan."


Lees het volledige artikel

8 juni 2022 

Kinderzonnebrillen van gerecycleerde visnetten door Filou & Friends in Kortrijk


 Bron: Redactie KW 


Eind deze week kan je in de winkels van Filou & Friends kinderzonnebrillen kopen, die gemaakt zijn van gerecycleerde visnetten. Het Kortrijkse familiebedrijf werkte voor de Belgische primeur samen met Yuma Labs. Zonnebrillen bestaan vaak uit kleine onderdelen kunststof en metaal, die moeilijk gerecycleerd kunnen worden. En daar willen het Belgische Yuma Labs en Filou & Friends met hun collectie duurzame kinderzonnebrillen verandering in brengen. Die bestaan uit 100 procent gerecycleerde visnetten en het materiaal kan ook achteraf opnieuw hergebruikt worden. Zo worden er geen grondstoffen verspild. 

 Lees het volledige artikel

8 juni 2022

Baby love: 6 nieuwe must-haves voor je kroost om op je verlanglijstje te zetten


Bron: Flair


Een kind kost een huis. En al zeker als je je steeds laat verleiden door alle toffe hebbedingen die nieuw op de markt komen. Wedden dat je deze zes items meteen op je verlanglijstje zal willen zetten?


Lees het volledige artikel

8 juni 2022 

Kinderkledingmerk Filou & Friends rolt nieuwe circulaire strategie uit, samenwerking Yuma Labs uit de startblokken 


Bron: FashionUnited 


Marke - Circulair ondernemen: start-ups zoals zonnebrillenmerk Yuma Labs zetten er vanaf het begin op in, maar als doorgewinterde retailer ligt de duurzame transitie lastiger. Kinderkledingmerk Filou & Friends slaat de handen in elkaar met de zonnebrillenfabrikant en rolt ook andere circulaire businessmodellen uit. “We bieden duurzame alternatieven en inspireren anderen om hetzelfde te doen.”  Kinderzonnebrillen gemaakt uit 100 procent gerecycleerde visnetten vind je vanaf vrijdag 10 juni in de winkels van Filou & Friends. Het kinderkledingmerk uit het West-Vlaamse Marke rolt volop zijn nieuwe, duurzame strategie uit. Een samenwerking met een circulaire start-up mag daarin niet ontbreken. 


Lees het volledige artikel