Into the Cabins: nouvelle collection d'automne
5% de remise client | Design belge | Livraison gratuite dans nos 16 magasins
Filou loves honeybees
COLLABORATION
Filou loves honeybees

Filou & Friends x BiePaulus: Ontdek onze eigen Filou-honing!

Sinds begin mei zijn er bijen te vinden aan ons hoofdkantoor. Maar liefst zeven bijenvolken hebben hun thuis gevonden in de Filou-tuin. En zoals iedereen wel weet spelen bijen een heel cruciale rol in onze natuur! De afgelopen maanden zijn de bijen druk bezig geweest met het vullen van hun raten met heerlijke honing. We hebben allemaal vol spanning gewacht, en nu is het moment eindelijk aangebroken. De volle raten met honing zijn klaar om geoogst te worden! 

Filou & Friends
Filou & Friends

De honing wordt eerst geslingerd. Met de hand werd de waslaag  geschraapt van de cellen die vol met honing gevuld zijn. Daarna gaan de raten door een soort van centrifuge (honingslinger) en door het ronddraaien wordt de honing uit de cellen geslingerd. 

Filou & Friends
Filou & Friends
Tijd om de honing in potjes te verdelen! 
Filou & Friends
Filou & Friends

Deze ambachtelijke honing vraagt dus heel wat werk. Dit proces konden we dan ook niet zelf doen. Daarvoor hebben we de hulp ingeschakeld van lokale imkers met het hart op de juiste plaats. We kozen voor een samenwerking met BiePaulus: 3 papa's uit de Sint-Paulusschool in Kortrijk die samen vrijwillig over heel Kortrijk bijenkorven verzorgen voor het goede doel. Samen met de leerlingen van dat schooltje verzorgen ze de verschillende korven, leren ze bij over het belang van de bijen en maken ze volledig zelf honing. Alle opbrengsten van de honing gaat naar kinderen van het schooltje die het iets minder hebben. BiePaulus wil ieder kind de kans geven om op te groeien zonder zorgen. Een missie die ons maar al te goed in de oren klinkt. Met deze samenwerking hopen we dan ook nog meer kinderen al spelend door het leven te laten gaan.

Filou & Friends
Deze heerlijk honing is vanaf nu te koop in onze 16 winkels. Opbrengst gaat integraal naar het goede doel van BiePaulus.

Prijs: €5/ potje


Filou & Friends
3 façons de gérer les tissus restants
FILOU CARES
3 façons de gérer les tissus restants
filou x hnst
COLLABORATION
filou x hnst
Denim respectueux de l'environnement
Nooit meer iets missen
Schrijf je in voor de nieuwsbrief