FREE DELIVERY AT HOME FROM €75
FREE DELIVERY IN ONE OF OUR STORES

NEWSFLASH

Ontdek hier de meest recente persartikelen
Filou & Friends

28 november 2022

Filou & Friends lanceert tweedehands aanbod nu ook online


Bron: FashionUnited

Modemerk Filou & Friends rolt het tweedehands aanbod nu ook online uit onder de naam ‘Filou Forever’, zo blijkt op de website van het merk.


Lees het volledige artikel

29 augustus 2022 

Waarom deze recycleerbare kinderjeans een lagere ecologische voetafdruk heeft


Bron: Radio 2 


Om een klassieke jeansbroek voor volwassenen te maken is er zo’n 7.000 liter water nodig. Daarnaast worden ook nog ammoniak, chloor en microplastics gebruikt om de jeans te kleuren. “Dat moet anders,” vindt het Belgisch denimlabel HNST en het Belgisch kinderkledingmerk Filou & Friends. Samen ontwierpen ze nu een kinderjeans die op een ‘propere’ manier gemaakt is. 


Lees het volledige artikel

24 augustus 2022

Filou & Friends en HNST lanceren kinder jeanscollectie


Bron: FashionUnited

Belgische merken Filou & Friends en HNST hebben de handen ineen geslagen, zo is te lezen in een persbericht. De twee lanceren een duurzame en circulaire kinderjeanscollectie. De collectie bevat diverse kledingstukken die gemaakt zijn van oude denim en hernieuwbare materialen. Alle items zijn op hun beurt volledig recycleerbaar en zijn daarnaast unisex. De collectie bevat jeansbroeken, een jeanshemd en jasje, jeanssalopettes en een jeanshoedje. De collectie is vanaf 26 augustus te koop bij Filou & Friends.

Lees het volledige artikel

14 juli 2022 

De circulaire shift van familiebedrijf Filou & Friends: "Voor ons is dit de meest logische en ook enige keuze" 


Bron: Bloovi 

 Al 34 jaar lang is het Belgische kinderkledingmerk Filou & Friends een gevestigde waarde. En hoewel het bezielers Rudi (57) en zoon Emile Maes (28) steeds voor de wind ging, stopten ze eind 2019 met B2B verkoop om kort daarna, vlak voor het uitbreken van de pandemie, radicaal van koers te veranderen en tegen de stroom in te zwemmen met een uitgesproken circulaire strategie. “We willen het goed doen door het goeie te doen."


 Lees het volledige artikel

29 juni 2022

Filou & Friends: 'We werkten al circulair zonder het zo te noemen'


Bron: Trends

Drie decennia lang verkocht het kinderkledingmerk Filou & Friends aan multimerkenboetieks. Nu heeft het enkel nog eigen winkels en zet het volop in op een duurzame transitie. "Het is onze droom om van lineair naar circulair te gaan."


Lees het volledige artikel

8 juni 2022 

Kinderzonnebrillen van gerecycleerde visnetten door Filou & Friends in Kortrijk


 Bron: Redactie KW 


Eind deze week kan je in de winkels van Filou & Friends kinderzonnebrillen kopen, die gemaakt zijn van gerecycleerde visnetten. Het Kortrijkse familiebedrijf werkte voor de Belgische primeur samen met Yuma Labs. Zonnebrillen bestaan vaak uit kleine onderdelen kunststof en metaal, die moeilijk gerecycleerd kunnen worden. En daar willen het Belgische Yuma Labs en Filou & Friends met hun collectie duurzame kinderzonnebrillen verandering in brengen. Die bestaan uit 100 procent gerecycleerde visnetten en het materiaal kan ook achteraf opnieuw hergebruikt worden. Zo worden er geen grondstoffen verspild. 

 Lees het volledige artikel

8 juni 2022

Baby love: 6 nieuwe must-haves voor je kroost om op je verlanglijstje te zetten


Bron: Flair


Een kind kost een huis. En al zeker als je je steeds laat verleiden door alle toffe hebbedingen die nieuw op de markt komen. Wedden dat je deze zes items meteen op je verlanglijstje zal willen zetten?


Lees het volledige artikel

8 juni 2022 

Kinderkledingmerk Filou & Friends rolt nieuwe circulaire strategie uit, samenwerking Yuma Labs uit de startblokken 


Bron: FashionUnited 


Marke - Circulair ondernemen: start-ups zoals zonnebrillenmerk Yuma Labs zetten er vanaf het begin op in, maar als doorgewinterde retailer ligt de duurzame transitie lastiger. Kinderkledingmerk Filou & Friends slaat de handen in elkaar met de zonnebrillenfabrikant en rolt ook andere circulaire businessmodellen uit. “We bieden duurzame alternatieven en inspireren anderen om hetzelfde te doen.”  Kinderzonnebrillen gemaakt uit 100 procent gerecycleerde visnetten vind je vanaf vrijdag 10 juni in de winkels van Filou & Friends. Het kinderkledingmerk uit het West-Vlaamse Marke rolt volop zijn nieuwe, duurzame strategie uit. Een samenwerking met een circulaire start-up mag daarin niet ontbreken. 


Lees het volledige artikel