Bestellingen boven €75 gratis verzonden - Gratis levering in 23 flagstores
NL FR EN

Friendly sweaters voor de Warmste Week

Filou doet opnieuw mee aan de Warmste Week, jippie! Ontdek alles over het goede doel dat we steunen in deze allerwarmste Planet Filou.
Dit jaar steunt Filou het Kinderarmoedefonds, want élk kind verdient een mooie toekomst.
Speciaal voor de Warmste Week ontwierpen we drie super friendly sweaters. De volledige opbrengst hiervan gaat naar het Kinderarmoedefonds. Wij gingen eens op bezoek bij één van hun projecten, CKG Kapoentje in Oostende. Benieuwd waar de centjes exact naartoe gaan? Dat ontdek je hier, op Planet Filou!
De opbrengst van de friendly sweaters gaat integraal naar het Kinderarmoedefonds. Deze organisatie wil gezinnen met jonge kinderen uit de armoede helpen. Samen met verschillende partners zetten ze hun schouders onder tal van innovatieve en langlopende projecten. Één van deze projecten vind je in het CKG Kapoentje in Oostende. Daar zorgen de opvoeders voor laagdrempelige kinderopvang voor héél wat kindjes. Bovendien helpen ze ook kansarme ouders verder op weg. Mama's zonder een diploma op zak kunnen hier namelijk een volwaardige opleiding tot kinderverzorgster volgen. Op die manier worden zowel de kindjes als de mama's aan een betere toekomst geholpen! De opbrengst van Filou's friendly sweaters gaat specifiek naar de ondersteuning van deze kinderopvang en de opleiding van  de ouders, dat in Oostende, Gent en Antwerpen georganiseerd wordt.Wij gingen samen met Kristel Verbeke, ambassadrice van het Kinderarmoedefonds, op bezoek bij het Kapoentje in Oostende. Neem je mee een kijkje achter de schermen van het goede doel?Heb je trouwens onze unieke prints op de sweaters al van dichter bekeken? Je spot meteen onze global friends:de tropische flamingo is bevriend met Mr. pinguïn, de grote walrus vertelt al zijn geheimen aan de kleine koalabeer en op de derde sweater zien we de bruine beer en en ijsbeer enthousiast highfiven. Deze lieve dieren wonen niet in elkaars buurt, maar zijn toch de beste vrienden. Wie ze zijn, waar ze vandaan komen, wat ze eten of hoe ze communiceren, het doet er niet toe: pole to pole, friends overheen de hele wereld!

Koop hier jouw sweater voor 25 euro en bezorg een warme toekomst aan zoveel andere kinderen. Je vindt de drie sweaters in alle Filou & Friends flagstores of op onze webshop, zolang de voorraad strekt. 
Deel je nieuwe warme vriend op instagram met #myfriendlysweater en verspreid mee de warmte!

SHOP MY FRIENDLY SWEATER

BACK TO SCHOOL

Knikkende beentjes, zwetende handpalmen, kleine sprongetjes van geluk,… Veel Filou’s liepen deze week vol verwondering door de schoolpoort, op weg naar een nieuw schooljaar. Wij gingen op bezoek bij de familie van Nathalie en Matthias uit Kuurne om te zien hoe zij de eerste week beleefden. Met in de hoofdrol drie uitgelaten zonen: Médard (4), Georges (6) en Romain (6).

Stonden de kinderen te popelen om weer naar school te gaan, of wouden ze nog wat langer in vakantiemodus blijven?

Nathalie (mama): “Ze waren alle drie heel enthousiast. De tweeling had wel wat zenuwen in de buik om naar het eerste leerjaar te gaan. Ze horen al een hele zomer dat ze de grote stap maken naar het eerste leerjaar, maar ze konden zich niet inbeelden wat dat inhoudt. ‘Wat als we nog niet kunnen lezen en schrijven? Wat als we een foutje maken?’ Gelukkig waren ze na dag één meteen gerustgesteld!”

Hoe ervaar jij als mama de back to school-periode?

Nathalie: “We hebben genoten van de vakantie, maar ik ben ook blij dat het schooljaar weer begint. In de zomervakantie konden de kinderen met ons op reis, naar de opvang, op kamp,… elke week een nieuw avontuur. Ik ben blij dat er voor hen (en voor mezelf) weer structuur is. Ze hebben een plekje op school en we kunnen weer naar het gewone leven. Ook voor de ouders is september een nieuwe start: weer regelmaat, rust en goede voornemens.”

Welke goede voornemens hebben jullie gemaakt?

Nathalie: “In de vakantie is alles wat losser en mogen de kinderen meer. We willen vanaf nu meer regelmaat en structuur. We willen ook een gezondere levensstijl proberen aan te nemen. Meer gezond eten, groentjes en fruit en sport voor de kinderen.  Ook mijn man Matthias en ik willen 2 keer per week de tijd nemen om te gaan sporten.”

Betekent september ook de start van hobby’s, waarbij taxi mama of papa weer paraat staan?

Nathalie: “De oudste twee starten dit jaar met scouts en tennis. Ze spelen alle drie ook nog basketbal. Taxi mama en papa staan dus zeker klaar (lacht). Al proberen we er wel voor te zorgen dat de hobby’s op elkaar zijn afgestemd, zodat we niet te veel heen en weer moeten rijden. En gelukkig kunnen we ook carpoolen met gezinnen uit de buurt!”
Ervaar je stress door de eerste schoolweek? De combinatie werk en privé is niet altijd eenvoudig, al zeker niet in het begin van het schooljaar.

Nathalie: “De grootste bron van stress is de ochtendshift. In de vakantie kunnen ze al eens wat langer in hun pyjama rondlopen. Nu wil ik dat ze zich eerst boven aankleden en dan pas komen ontbijten. Die gewoonte weer krijgen, kan soms tot chaos en badkamerstrubbelingen leiden. Mijn man en ik proberen de ochtenden zo vaak mogelijk met z’n tweeën te doen, want het is een heuse uitdaging. Soms vertrek ik naar het werk met zweet op m’n rug! De autorit naar het werk is een moment om weer tot rust te komen.”

Proberen jullie de vakantiesfeer door te zetten in het weekend?

Nathalie: “We willen genieten van de herfst die in de lucht hangt. In de zomervakantie zijn we met ons gezin gaan wandelen in de bergen. We willen proberen om op zondag meer buiten te zijn, en vaker te gaan wandelen met de familie. Ik probeer alle praktische dingen, zoals de boodschappen, tijdens de week te doen. Dan kunnen we in het weekend zoveel mogelijk genieten van de tijd met het gezin.”

Wat hoop je dat de kinderen zullen leren op school dit jaar?

Nathalie: “Ik hoop dat ze zichzelf meer kunnen ontwikkelen en dat ze een plekje vinden in de klas. Maar vooral dat ze helemaal zichzelf kunnen zijn.”

Welke Filou & Friends stuks hebben Médard, Georges en Romain aan?

Nathalie: “Médard draagt een salopette. Hij is een grote deugniet, wat stoer en rebels, en dan vind ik zo’n salopette wel passen. Georges is zot van gilets, hij vindt dat iets voor ‘de grote mensen’. Romain draagt de pull met de blije en verdrietige gezichtjes. Als Romain blij is, is hij héél blij. En als hij boos is, is hij super boos. Op z’n eerste schooldag vroeg een klasvriendje al meteen ‘welk gezichtje op jouw trui ben je vandaag, blij of verdrietig?’.  Gelukkig was het antwoord: ‘heel blij!’.”


Ontdek onze fall & winter collection, nu online en in store!