Filou x Giulia: a unisex capsule collection out now!
FREE DELIVERY IN ONE OF OUR STORES
3 manieren hoe wij met reststoffen omgaan
FILOU CARES
3 manieren hoe wij met reststoffen omgaan

Als merk hebben wij de ambitie om een impact te creëren. Vanuit onze missie willen we onze kledij en onze manier van werken zo FUTURE PROOF mogelijk maken. Dit doen we niet alleen door collabs aan te gaan met circulaire merken zoals HNST en Yuma Labs of door ons tweedehandsverhaal Filou Forever, maar ook door zoveel mogelijk onze stofoverschotten te beperken. We proberen de afvalberg te verminderen door o.a. bewust om te gaan met stofresten en deze creatief te benutten.


Filou & Friends


Optimaal benutten van stoffen


Alles begint bij het optimaal benutten van onze stoffen. Zo maken wij uit snijresten bijvoorbeeld poppenkleedjes/ poppensalopettes, haarbanden, scrunchies en cadeaubonzakjes die telkens complementair zijn met de kledingstukken van het huidige seizoen. Een computerprogramma helpt ons berekenen wat er maximaal uit een stuk stof kan gehaald worden. Zo wordt er telkens een soort van puzzel gemaakt om zo weinig mogelijk stof verloren te laten gaan. 


Wist je dat we al uit 0,05 meter een mooie scrunchie kunnen maken?



Upcycling: maken van gadgets


Wanneer het niet mogelijk is om alle stoffen op een rol op te gebruiken, houden we deze bij. Later wordt er dan bekeken of we deze stoffen op een andere creatieve manier kunnen gebruiken. Zo wordt er nagedacht of er met bepaalde overschotten een leuke gadget kan gemaakt worden. Zo maakten we in het verleden van onze reststoffen al een oprolbare pennenetui, teddy tote bags, maskers, een marble maze,...

Filou & Friends
Filou & Friends



Maatschappelijke initiatieven 


Als laatste schenken we ook af en toe stoffen. Zo schonken we aan verschillende organisaties zelfgemaakte mondmaskers en gaven we ook stoffen voor doe-het-zelf pakketten. Zo geven we al 2 jaar op een rij stoffen aan het Ridder Muis bivak. Tijdens dit kampje maken kinderen hiermee hun eigen Ridder Muis tuniek.

Daarnaast schonken we ook reststoffen aan het familiefestival Wonderweekend. Tijdens een workshop konden de kindjes zelf een vuurvliegjespak maken. Met onze reststoffen werden er riempjes gemaakt om de vleugels van de vuurvliegjes aan te bevestigen.

Lees ook: 


filou x hnst
COLLABS
filou x hnst
Earth friendly denim
Filou & Friends x Yuma Labs
COLLABS
Filou & Friends x Yuma Labs
Unique and circular sunglasses

Join the Filou family!

Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe collecties, promoties, outletverkopen, tweedehandsverkopen en onze verjaardagsactie.